2020 EK BÜTÇE

⇓   2020 EK BÜTÇESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA ⇓


SOSYAL TESİS


1 –  Sosyal Tesisin çatısı su kaçırmaktadır ve yapılan müdahaleler su girişini kalıcı olarak engelleyememiştir. Bu yüzden tesisin tavanı yıpranmaya başlamış bazı bölümlerde çöküntüler ve lekeler oluşmuştur. Kalıcı ve kesin bir müdahalenin yapılması gerektiğine karar verilmiş olup tesis çatısı komple elden geçirilecektir.

2 – Fitness salonundaki spor aletleri 10 yıldır kullanılmakta olup metal yorgunluğundan kaynaklı kazalar yaşanmaya başlanmıştır. Yapılan bakımlar ve onarımlar oluşan kazaları önleyememektedir. Bu yüzden spor yapan site sakinlerinin hayati tehlike atlamamaları ve sakatlık yaşamamaları için aletlerin yenilenmesine karar verilmiştir.

3 – Sosyal Tesis yazlık havuzdaki çatlaklardan kaynaklanan sızıntıdan dolayı havuz suyu eksilmektedir. Ayrıca taşma kanalları kullanılarak yapılan aydınlatma işi riskli bulunduğundan kanal ve çevresi tamir edilecektir. Bu yüzden havuz ıslak zemini sökülecek tamir edilecek ve bu esnada kayma riski en düşük ıslak zemin seramiği döşenecektir.


GENEL


1 –  Blokların özellikle kuzey cephesinin kuvvetli rüzgarlara maruz kalmasından dolayı yer yer çatlaması, yalıtım için kullanılan silikonların özelliklerini yitirmesinden dolayı dökülmesi, kullanılan boyanın fiziki ömrünü tamamlaması sebebiyle renklerin kaybolması, sitemizin değer kaybına  yol açmakta ve site sakinlerimizin evine su girmesine sebep olmaktaydı. Site sakinlerinin sıklıkla dile getirdiği bu sorunun ortadan kaldırılması için dış cephenin onarımı ile blokların iç ve dış boya işlemleri yapılacaktır.

Not:

2015 yılında toplanan ek bütçeden (görsel altta) avans olarak toplanan ve o paradan kalan 169.946 TL + 40.418 TL (faiz geliri) = 210.364 TL burada kullanılacaktır.

HATIRLATMA:

2015 EK BÜTÇEDEKİ İLGİLİ SATIR: BLOK İÇ DIŞ BOYA VE ÇATI TAMİRATI İÇİN AVANS TUTARI: 500.000 TL

2 – Uzmanların dış cephe ve çatıda yaptıkları çalışmalardan sonra blok duvarların en üst kısmının (parapet) korumasız olduğu ve su olduğu  tespit edilmiş olup parapetler için özel üretilen strafor kaplamalar (harpuşta) yapılmasına karar verilmiştir.

 

3 – Bloklara yapılacak olan yalıtım ve boya işlerinin doğru yapıldığından emin olmak, hak edişlerin doğru yapılması, kullanılan malzemelerin ziyan edilmemesi, site sakinleri için risk oluşturacak durumları önlemek, doğru uygulamaya karar verebilecek iki kişi görevlendirilecektir.

Bu kişiler uygulamayı yapacak firmayı denetleyecek ve düzenli olarak yönetime rapor verecektir.

Site yönetimi içinde bu işleri düzenli kontrol edebilecek ve zaman ayıracak personel bulunmamaktadır.

Ayrıca uygulamayı yapacak firmaya kendilerini denetlemelerini istemek pek sağlıklı bir düşünce olmadığı için bu hizmet dışarıdan bir profesyonelden alınmasına karar verilmiştir.

 

4 – Mahkeme kararı de diğer detayları burada https://www.olimpossitesi.com/dosyalar yazan hırsızlık davasından dolayı mahkeme site aleyhinde karar verdi ve davalı avukatları sitenin hesaplarına bloke koydurdu. Bu sebeple istenilen miktar istinaf süreci tamamlanana kadar mahkeme hesabında yatmaktadır. İstinaf sonucu dava kaybedilirse para davalıya verilecek, dava yönetim lehine sonuçlanırsa para site sakinlerine iade edilecektir.

 

Mahkeme tutanakları dikkatlice okunursa, mahkemenin site aleyhine karar vermesinin en etkili sebebinin hırsızlıktan yaşanmadan önce (2016) yılında güvenlik firmasının site yönetimine verdiği “risk analiz raporu”nda;

         “…… sitede mevcut güvenlik riskleri tek tek sıralanarak eksikliklerin ne şekilde giderileceği hususunda yönetime ayrıntılı önerilerde bulunulduğunu, aynı şekilde risk analizi sonucu yönetime ihtar edilen yapılacaklar listesinde yer alan hususların yerine getirilmemesi halinde, site içerisinde güvenlik zafiyetinin devam edeceğinin bildirildiğini, güvenliğin sağlanması noktasında müvekkil şirketin üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirdiğini, yapılan risk tespit çalışması yönetime de gönderilmiş…..”

Hatırlanacağı üzere 2017 şubat ayında göreve başlayan yeni yönetim bu sorunları ortadan kaldırmak maksadıyla güvenlik tedbirleri almış ve 2017 senesi içresinde bu tedbirleri hayata geçirmiştir.

 

Alınan güvenlik tedbirleri; 

  1. “Çitlerin yükseltilmesi”
  2. “jiletli teller ile desteklenmesi”
  3. “blok etrafına ilave aydınlatma yapılması”
  4. “gece görüşüne sahip yeni kameralar kameralar takılması”
  5. “blok yangın çıkışlarının keyfi kullanımını önlemek üzere alarmlar takılması”
  6. “kaçak araç girişini önlemek için araç site girişine özel bir yazılım hazırlatılması”…

Şeklinde sıralanabilir.

Bu sayede o gün sorun olan birçok riski ortadan kalkmıştır.

2017 de toplanan ek bütçenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

NOT: 2018 ve 2019 yıllarında EK BÜTÇE toplanmamıştır